1 september 2024
12:00

FC Möllan

Referat: AIF Barrikaden - FC Möllan

Det blir på nytt ett mycket summariskt ”referat” eftersom jag än en gång stod vid kiosken hela matchen. men mina intryck var väl så här:
Vi var otroligt överlägsna spelmässigt första 25 men vi kom aldrig till några avslut att tala om utöver ett i den 7:e min enligt våra spelare tveksamt bortdömt offsidemål och det var också en liten ”konferens” mellan huvud- och ass. domare innan det definitiva domslutet. Eftersom detta hände på planhalvan längst bort från mig har jag inte alls någon egen uppfattning.

Därefter tog FC Möllan över för en 10-15-minutersperiod och under denna fick de också en stragg vilket såg ut att vara korrekt. PÅ straffen gjorde Adrian en fantastisk räddning. Mot slutet av halvleken tog vi över spelet igen och Harry hade precis innan paus ett skott ur mycket fint läge som blockades. Första halvlek gick spelmässigt klart i vår favör.

FC Möllan hade nog räknat med en relativt enkel seger och det stod ju viktiga poäng på spel för dem i den täta kampen om andraplatsen och de spelade därför närmast hejdlöst offensivt i andra halvlek och dominerade också lika kraftigt som vi gjort matchens första 25 så gott som hela andra. De hade också både ett skott i stolpens insida och ett i ribban innan de tog ledningen i den 67:e min. Det dröjde dock bara 5-6 min innan vi kvitterade när Mathias dribblade på kanten innan han slog en passning bakåt till Anton som (efter först fälld o frispark?, rör nog ihop det). Nå frispark eller ej så la Anton den mycket vackert i bortre krysset. De fortsatte att dominera och fick också ett rent friläge där en kombination av ett inte optimalt avslut och en fin räddning av Adrian räddade oss från ett baklängesmål den gången.

Vi fick förstås en del fina kontringslägen men vårt skytte var uruselt och tvingade aldrig deras målvakt till några svårare ingripanden. I den 84:e min gjorde sedan Möllan sitt segermål.

Totalt sett ett rättvist resultat om man lägger ihop bollinnehav och målmöjligheter.

Statistiken är inte exakt men nog ändå rätt nära. Hörnor: 6-4 Avslut på mål: 5-8 Avslut utanför: 6-6